Diverse Diensten

Binnen schilderwerk:

Mooi schilderwerk geeft een extra dimensie aan het interieur van een huis of bedrijfspand en dat is een toegevoegde waarde aan het woon of werkgenot. De schilderafwerking van o.a. deuren, kozijnen, muren en plafonds worden door Mariette Schenk Schildersbedrijf verzorgd. Is uw huis of bedrijfspand toe aan een opfrisbeurt of wilt u gewoon weer eens wat anders? De wintertijd is een prima tijd om uw schilder werkzaamheden binnenshuis te laten uitvoeren. Vaak is er tijdens deze periode ook een speciale kortingsactie.

Buiten schilderwerk:

De kleur van het buiten schilderwerk wilt u al lange tijd veranderen. U heeft een kleine verbouwing in uw woning net afgerond en de volgende stap is om het buiten schilderwerk eens helemaal in een andere kleur te schilderen. Een andere kleur moet immers wel passen bij uw woning en ook consequent worden toegepast.
De tuin is een niet meer weg te denken onderdeel geworden van uw woning. Geen wonder dat u wilt dat het buiten schilderwerk in goede staat is. U kijkt daar zelf een groot deel van het jaar tegenaan en u wilt dat dit er tiptop uitziet. Daarnaast wilt u dat het buiten schilderwerk goed wordt uitgevoerd om de kosten van onderhoud binnen de perken te houden.
Mariette Schenk Schildersbedrijf weet hoe ze uw buiten schilderwerk zo goed mogelijk kan onderhouden.
Hoewel er tegenwoordig laksoorten zijn waarmee je kunt schilderen tot -4 graden Celsius, voor de kwaliteit van uw schilderwerk is het beter dat het minimaal 5°/ 8° graden Celsius is. Bovendien is het niet verstandig buiten te schilderen als het erg vochtig is (luchtvochtigheid van meer dan 85%). Kortom, kies voor droog en niet te koud weer. De beste tijd van het jaar om te beginnen met het buiten schilderwerk is dan ook het voorjaar.

Houtrot reparaties:

Mensen stellen het schilderwerk aan hun woning vaak uit tot het bijna te laat is. Gevaarlijk natuurlijk, want houtrot ligt op de loer. Maar voor een leek is het lastig in te schatten wanneer een schilderbeurt weer nodig is. Een vuistregel is dat ongeveer iedere 4 à 5 jaar schilderwerk nodig is. Maar dit is sterk afhankelijk van de ligging van de woning (bos, zon, schaduw, etc.), kleur, en kwaliteit van de verf.

Houtrot ontstaat bij een houtvochtgehalte van boven de 21%, dit vocht kan door verschillende oorzaken in de houtconstructie terechtkomen. Het kan bv door bouwkundige gebreken of achterstallig onderhoud. Als het wordt geconstateerd dient het ook grondig te worden aangepakt. Alleen het aangetaste hout wegkrabben of overschilderen biedt niet altijd de oplossing. Zeker indien verdergaande houtaantasting wilt voorkomen en het onderhoud van geveltimmerwerk beheersbaar wilt maken. Vaak zijn houtrotschades een probleem in een beperkt gedeelte van de constructie, het volledige vervangen van de constructie is dan erg ingrijpend en vaak onbetaalbaar. Gerepareerde onderdelen blijven, mits regelmatig onderhouden, als nieuw.

Betonnen vloeren:

In sommige gevallen is het goed om een betonnen vloer, bijvoorbeeld in een garage te schilderen. Voor beton schilderen zijn verschillende materialen in de handel verkrijgbaar. Speciale coatings die het vocht weren en geen lekkende olie doorlaten. Met beton schilderen ontstaat bovendien een vloer die eenvoudig te reinigen is en minder stoft. Heel praktisch voor een garage waar iedereen een paar keer per dag overheen loopt. Beton schilderen is niet moeilijk, maar laat u goed voorlichten door een specialist.
Een betonnen vloer is vaak saai, neemt vuil op en stuift behoorlijk wanneer u deze met een bezem wilt schoonmaken. De oplossing is het beton schilderen met een coating. Een coating is sterk, onderhoudsvriendelijk, vloeistofdicht en slijtvast. Dat betekent dat de vloer door het beton te schilderen, bestand zal zijn tegen olie, benzine, vet en chemicaliën. Dit soort coatings zijn in verschillende kleuren te koop. Het beton schilderen gebeurt in de regel met een grote roller. Dit gaat snel en u krijgt een mooie, egaal aangebrachte coating. Wanneer u een betonnen muur wilt schilderen, zal de muur een glad en effen structuur moeten hebben. Beton schilderen kan alleen als het oppervlakte schoon en droog is. Het oude pleisterwerk herstellen en behangresten verwijderen horen daar ook bij. Misschien toch een lastiger klus dan u dacht?
Ook dit is geen probleem voor Mariette Schenk Schildersbedrijf en zal deze klus professioneel voor u klaren.